let your fantasies unwind.


 
1. För ett år sedan sade jag upp mig efter en lång tid som redaktionschef på Modette. Gick på flera möten i samband med det. Det är ju så det fungerar, gamla äventyr tar slut och nya tar vid. Ett av dessa var lagt en tidig septembermorgon. Frukostmöte på ett café. Det var så sanslöst kallt i lägenheten när jag vaknade den morgonen, trots att jag sovit under många filtar samt i en varm och flera hundra storlekar för stor pyjamaströja. Ljusgrå. Bara tanken på att ta av mig tröjan, min enda värmekälla, och byta om var olidlig. Kyla ända in i märgen. Så, jag struntade helt enkelt i att byta om. Drog bara på mig ett par varma tights, en svart poncho och flög iväg på mötet. Borstade inte ens håret. Fy sjutton vad skönt det var.
 
2, 3. Inte så mycket mer än att jag står osminkad på en balkong i hård septembersol. Otålig. Rubriken till det här inlägget hette "ditt leende har fryst".
 
4. Trots att det var september och oändligt mycket kallare än sommarmånaderna fortsatte jag och Eveline att mötas i humlan. Drack vin och hade så bäst att tiden rann iväg ofattbart fort. Förfest som blev huvudfest som blev efterfest. Minns en natt, vi möttes klockan sju på kvällen och skildes inte åt förrän vid fyra på morgonen, pratade om livet i nio timmar. Har ni hört på maken?
 
5, 6. Den här väskan har vi ju sett många gånger, det var en måndag i september jag började använda den. Var jag fyndade denna gröna skönhet? På min favoritmarknad, såklart. Tjugo riksdaler. Har slitit den väl genom året som gått och nu är den inte ens i närheten så fin som på den här bilden.
 
7. En tisdag i september var jag bekymrad och tog en promenad längs vattnet. Slog mig ner på en brygga och försökte tänka på exakt allt utom det jag till slut inte kunde låta bli att tänka på.
 
8. Samma tillfälle som första bilden, vilket vi ju alla ser direkt. För övrigt en onsdag. September, givetvis. Den här bilden står mest som en påminnelse till mig själv. Måste. Klippa. Mig. Se bara se, mina fina lockar.
 
Vet inte om ni märkt det, men jag raderade kolumnen i bloggens högra marginal för ett tag sedan. Allt försvann och bloggen blev lite renare, pang och boom. Först idag tog jag mig tid att göra en liten anordning så man längst ner, efter bara ett klick, kan finna mitt arkiv. Månad för månad. Så fort jag var klar spanade snabbt in hur mitt liv såg ut för ett år sedan. En kort blick på en bild och jag minns svunna favoritlåtar, magkänslor eller kanske en kall vind mot kinden. Så lätt att totalt slungas tillbaka, yta och bortom yta. Ni vet säkert vad jag menar. Det här är åtta bilder från september tvåtusenelva.
 

TRANSLATION. The archive can now be found at the footer of my blog. This is eight pictures from september two thousand and eleven. X.

Comments
Postat av: ida

fina fina du

2012-09-04 @ 11:42:03
URL: http://idacharlottepettersen.blogg.se
Postat av: Nathalie

Du är som en dröm.

2012-09-04 @ 13:56:00
Postat av: MyzaaN

galet vackra du!

2012-09-04 @ 18:09:59
URL: http://myzaan.devote.seNAME:
Remember me?

E-MAIL (OPTIONAL):

URL/BLOG (OPTIONAL):

COMMENT:

Trackback