flavors of the month.field of vision II.I dagens blickfång - modeveckans andra dag.

Vad jag gillar Ingmari. Så klok och vacker. Tackar för lång och bra promenad och pratstund med henne i förmiddags.

and a blue corvette.

Jeansskjorta // London
Jeans // Vet ej
Kappa // London
Skor // Dr. Martens

Åh, jag är så trött. Modeveckans första dag. Har hängt med vänner, fotograferat, sett visningar, vantrivts lite smått, druckit gratis-Cola, blivit fotograferad och fått beröm från människor jag aldrig mött förut. Blir så blyglycklig och förvånad varje gång, största kramen.

En icke-modeveckan-aktivitet har jag också hunnit med. Jag har skrivit på ett kontrakt. Så glad. Berättar mer på onsdag. Eller torsdag. Kanske fredag, om jag blir så där hemskt utbränd på grund av modeveckan.

Har i alla fall varit klädd i blått idag. Tycker det är fint. Inte så mycket mer än så.

P.S. Apropå rubriken. Menar inte att jag är en blå Corvette, men kommer att tänka på den här sämsteurodanslåten - där de sjunger om en blå sådan - ibland när jag tänker på blått.

field of vision.I dagens blickfång - modeveckans första dag.

Den här dagen är lika med första dagen av Mercedes-Benz Fashion Week. (Mer om första dagen alldeles strax.) Ett av mina uppdrag i och med detta spektakel är att välja ut tre streetstylefavoriter varje dag. Se första dagens skörd här.

i had the craziest dream last night about a girl who was turned into a swan.Värtan hade en snyggdag idag. Som flingor av kristall på vattnet.

Här startade dagen. Jag och min minstingsyster hade lånat en vit hund som vi promenerade runt med i två timmar. Tittade på svanarna, kastade pinnar och sådana saker. Sedan bakade vi semlor.

Det var då. Nu har hon åkt hem. Och nu är det tid att ta en paus med jobbandet som sker från min soffa, tända en cigarett på balkongen och bara längta efter någon helt annan.

so we burst into colors, colors and carousels.

Har mest spenderat dagen med att städa mitt bo. Rensat, kastat, packat ihop, dammat av kringliggande klockor och fjädrar, putsat porslinskaninerna, sorterat, pysslat, donat, allt sådant. Mer om varför på onsdag. Så himla underbart. Längt gånger tusen.

Förutom det? Hängt med min syster som sov hos mig natten till idag. Tydligen blir det natten till imorgon med. Och jag som skulle gått på efterlängtad liten bjudning hos min vän Jonas. Så tråkigt att missa.

En sak till! En viktig sak till. Jag heter karinbylund på Instagram. Vad heter ni? Har fallit hårt för den förbaskade appen. Vill gärna följa fler iPhone-fotografer.

fashion week IV.Veckans modevecka.

stripes.Veckans Hitta stilen.

fashion paparazzi IV.Veckans Fashion Paparazzi, med Hilda.

Hilda fyller för övrigt år idag, hurra!

b16.

B16. Sture. Jo, men visst saknar jag honom ibland.

mickey.

Tröja från Beyond Retro i Brick Lane, London, £7

Spenderade helgen mest i den här tröjan.

Spenderade sedan den här måndagen mest ute på vift med min före detta Nyheter24-kollega men allt annat än före detta vän - Oscar! Vi ska göra ett reportage för en tidning. Idag samlades materialet in. Så givande och intressant, bästa måndagen på länge. Ur arbetssynvinkel då då. Ska spendera resten av kvällen med att redigera alla bilder plus lyssna igenom ljudfilerna. Vill berätta mer om allt nu med detsamma, men det går inte, får bli en annan gång.

Kram. Kram.

does that star-spangled banner yet wave.

Shorts från Gina Tricot, trehundrafyrtionio kronor

Närmre kik fån modeveckan.

Litet tillägg, det är inte mitt köp, inte mina shorts. Det är min systers.

fashion week III.Modeveckan.

Behandlar stora stygga vargen, Bambi, Paris, Tommy Ton och lite till.

P.S. Veckans modevecka blev en dag försenad, för jag var hemskt upptagen med en hemskt trevlig och viktig angelägenhet igår. Ih!

the devil wears prada, the rest of us wears steel-toe boots.

3-eye Dr. Martens, £50

Från den där lilla butiken i Brick Lane, London. Som jag längtat.

thursday mixtape.Trenchcoat // London
Jeansskjorta // London
Shorts // Levi's
Skor // Dr. Martens

Så här ser jag ut idag. Mindre viktigt.

Mer viktigt! Vi talar födelsedagar. Igår var det min brors tur - idag är det Marcos. GRATTIS. Igen.

sporty.Veckans Hitta stilen.

Mmm, Sporty Spice.

to cape town with love.Onsdagsmorgonen spenderades med en liten syster som fått lov att vara hemma från skolan. Vi sysselsatte oss med att (ett) klä ut oss till viking-prinsessa och (två) skicka små hjärtehälsningar till vår storebror som är bosatt i Kapstaden och fyller trettiotre år idag.

Det var det.

fashion paparazzi III.Fashion Paparazzi, med Andrea.

ELLE-galans bäst klädda.

(Har ni någon favorit?)

tumblr.

Just det, jag har skaffat Tumblr.

q and a.

Ulrika: Lever du? Vart du än är, kom tillbaka! Jag, och andra saknar dig. Vår fina Karin.
Jag lever, jag lovar. Och nu är jag ju tillbaka! Om än lite hackigt. Men vet ni vad? Jag håller på att ladda batterierna för en nysatsning. Någon gång i februari. Ska bli så kul. Då är det slut med bloggsemestrar.

Bisera: Hej Karin! Har följt dig ett bra tag. Löjligt bra. Men i somras så tog jag en 'paus' från internet, sist jag var inne här bloggade du på modette, så jag undrar varför du har flyttat tillbaks hit och vad jag har missat? Din blogg är inspirerande, du är grym.
Bra med en paus från internet på sommaren. Tycker mest man ska vara ute och hitta på roliga saker då. I alla fall. Som en annan snäll länkade till dig i kommentarsfältet kan väl den här artikeln berätta ganska mycket. Jag var klar med mitt jobb på Modette. Hade jobbat och krigat där i nästan ett och ett halvt år. Man måste själv känna när det är dags att gå vidare. Så, efter uppbrottet gick jag tillbaka till kära gamla Blogg.se. Och snart är det dags att gå vidare igen.

Anonym: Vad jobbar du med egentligen? Skulle va kul att veta vad du gör om dagarna
Just nu jobbar jag mest som frilansande moderedaktör på Stureplan.se. I februari gör jag lite mer än så.

Cat: How much do you weigh?
Aah, I'd like to keep that to myself. But yo're very welcome to come here and try to lift me up/carry me around and make your own estimation. X!

Alexandra: Visa mig den finaste bilden du tagit.
Den är enkel. Det var juni och jag befann mig i Skåne. Satt i baksätet och stirrade ut genom fönstret. Visste att en av de två fotograferna i framsätet ville ha en bild på valfri rovfågel. Rovfåglar som är det bästa jag vet. Här är den.

suede /ˈsweɪd/.

Mer ska bort. Ett, två och tre. Sätter som vanligt inga priser, maila mig vad ni vill ge istället.

(Jag och Eveline - som just i detta nu står bredvid mig och fingrar på lite glitter - har i princip lovat varandra att minska lite på mockakläder. Jösses.)

fashion week II.
Modeveckan.

Om inkommande metallic-plagg på H&M, Justin Bieber och så vidare.

cropped.Veckans Hitta stilen. Magkort.

skurt.fashion paparazzi II.Veckans Fashion Paparazzi, med Hilda.

En kavaj som stavas perfektion, med mera.

white rabbits II.
Bara ett litet problem. Och en fråga. Bådadera apropå längden. Nummer ett, längden är avhuggen, ett par centimeter längre än på bilden. Nummer två, ska jag klippa till shorts?

Capri är ju så icke-fint.

Godnatt.

white rabbits.Jeans från marknad, hundra kronor

Vita Levi's. Apropå just vitt och hur fin Filippa Berg är här.

P.S. Ska berätta om marknaden igen, lovar.

yeah sources.


En gammal favorit är tillbaka. Yeah Sources.

spent my whole life driving in cars with girls.

Idag har jag mest kramats, lyssnat på Austra, köpt en skjorta och traskat omkring i staden med min syster. Och så har jag köpt ett Kinderägg till Marco.

Ni?

fashion week.Veckans - och årets första - Modevecka.

En halsring, en Beckham och lite mer.

P.S. Kram kram kram.

white.


Veckans - och årets första - Hitta stilen.

Den vita våren knackar på dörren.

smile like a cheshire cat II.

Fjärde dagen innebar Boxing Day. Hemskt fult namn på en dag. Rea överallt, huvudvärk och - som om det inte var nog - ett mord på Oxford Street. Femte dagen upptäckte vi Brick Lane och blev jättekära. Trasiga, pittoreska tegelhus, vackert hipsterklotter och bästa butikerna. Sjätte dagen återvände vi dit. Traskade från den ena vintagebutiken till den andra. Sammanlagt blev det säkert ett tiotal stycken. Beyond Retro också. Bästbutiken hade inget namn och var kanske 10 kvadratmeter stor. På utsidan var en skylt med texten "The devil wears Prada, the rest of us wears steel-toed plimsolls" placerad. Där gjorde jag det absolut bästa köpet. Ett par Dr. Martens som jag drömt om i ungefär ett och ett halvt år.

Bästresa. Solen sken varje dag och blommorna blommade.

Sjunde dagen reste vi hem till Stockholm, den 30:e december.

smile like a cheshire cat.

Jag och Eveline firade jul i London. Lämnade systemkameran hemma, tog med mig en liten skrutt istället.

Vi reste från Stockholm till London den 23:e december.

Första dagen på plats var det Julafton. De där vardagliga vanorna fann sig snabbt tillrätta, jag spenderade morgonen med att sitta på Starbucks och dricka kaffe med grädde och skriva artiklar i Chelsea medan Eveline joggade runt i alla tänkbara parker. Julbord på kvällen med allt sådant som inte brukar finnas på ett julbord. Ärtor, hummus, saft och vin. Andra dagen gick vi upp och ner på Oxford Street. Såg Inglourious Bastards och I love you Phillip Morris, två av de bästa filmerna jag någonsin sett. Tredje dagen var det stängt överallt så vi promenerade mest runt i våra kvarter och åt mangoskivor på Pret a Manger.

fashion paparazzi.Veckans Fashion Paparazzi, med Hilda.

Årets första lista. Räkningen börjar om från början.

flavors of the year II.Har inte bara sammanfattat mitt egna år - även modeåret 2011 (fullständigt, till och med).

flavors of the year.

JANUARI 2011. Var rädd, fotograferade bombade hus, var rädd, åkte skidor, var rädd, tittade på världsvackra solnedgångar, var rädd, köpte ringar med djur på och var rädd - i Beirut. Blev TOY-gubbe. Frågade lite märkligt nog mig själv om det är den här låten man hör när man dör.

FEBRUARI 2011. Fångade solkatter. Sov länge på morgnarna och orkade inte riktigt klä mig. Fnissade och kände mig som en katt bland hermelinerna när jag upptäckte att jag med träskor, blåslagna ben och en gammal mockajacka fick representera Sverige i ett japanskt skönhetsreportage jag fortfarande inte lyckats tyda. "Beauties of the world", hette det. Skickades till Amsterdam där jag var på Björn Borg-visning och hade kul men var slarvig och allmänt bortkommen. Bockade tillsammans med min då nyfunna vän Andreas av världens kanske märkligaste helgjobb. Fick öroninflammation och låg hemma på soffan med en rosa toppluva på huvudet. Blev sugen på en ny piercing. Dock inte i nosen. "Det vågar jag inte, även om jag vill". Tji skulle jag få.

MARS 2011. Köpte en skjorta med stjärnor på. Fick vårkänslor. Blev fixerad av färgblock. Fick ett infall och piercade huxflux min nos på East Street Piercing, samma ställe jag fixade naveln på när jag var sexton år. Blev fixerad av virkat. Hade plötsligt en ständigt växande hög med festbilder på min kamera. Överraskade mamma med en överpyntad lägenhet. Lärde tack vare jobbet med lanseringen av norska Modette känna två av mina idag bästa vänner, Kaja och Johannes.

APRIL 2011. Spenderade tiden med två saker - gick antingen till jobbet eller valfritt kalas, det sistnämnda mestadels tillsammans med Nina. Stylade plötsligt allt och alla med fjädrar. Gjorde modeplåtning för HP med Filippa, Filippa och Jonas. Med värmen kom takhänget. Blev nostalgisk när jag fann Bröderna Lejonhjärta i en gammal garderob. Gick på mer kalas. Fick se Bingo in action. Blandade-känslor-men-mest-usch-månad.

MAJ 2011. Min älsklingsmarknad slog upp portarna och jag fyndade som aldrig förr. Värmen kom på riktigt och jag bar shorts hela dagarna långa. Omfamnade vad som kändes som den jättetidiga sommaren genom att ligga ner på gräset i Humlan vareviga dag. Var med litegrann i Metro. Samlade på mig Levi's. Mängder med Levi's. Fick bland annat ett par gamla smaljeans av pappa som jag klippe om till shorts.

JUNI 2011. Var mycket busig och flyktig. Lite dum också, kanske. Tog olovandes semester och struntade i allt jag inte tyckte var kul. Nästan. Uppdaterade inte bloggen och hamnade mest på filtrerade iPhone-bilder. Bar tofs och hängde mycket med Q. Den bästa saken jag gjorde var att - också olovandes - ta tåget till Skåne och spela in den finaste modefilmen jag någonsin sett.

JULI 2011. Tog mig i kragen. Fick lovlig semester. Fyllde tjufogem. Vistades i solen. Jag och min lillasyster hade pappas våning för oss själva, hade bäst. Köpte ett par fina skor som i princip kom att symbolisera hela sommaren. Och kommande höst. (Numera ligger de i ett sopnedkast i London, mer om det sedan.) Köpte en vit iPhone.

AUGUSTI 2011
. Beundrade fotografier på min mamma. Promenerade runt med virkad klänning i "mitt" slottsområde. Köpte ett par renhorn för fyrtio kronor. Köpte en jeansjacka för tio kronor. Besökte marknaden minst fem gånger. Låter kanske som en lugn månad, men det stämmer inte. Tänker på modeveckan. Att jag spenderade den med Kaja gjorde den kanske bäst hittills.

SEPTEMBER 2011. Bar mockajacka med lila foder. Gick på mycket möten och promenerade förbi Engelbrektskyrkan nästan varje dag. Fick hem en silvertröja som jag fortfarande aldrig använt. Rökte i den fortsatt varma solen. Hade fjädrar i håret i ungefär tre minuter. Var glad. Låter som en månad som alla andra, men det stämmer inte, den är en stor milstolpe. Hela året känns till och med som en tät dimma - fram till just september. Kom att bli månaden då jag sade upp mig från mitt jobb som redaktionschef på Modette/modechef på Nyheter24 och började smida nya, egna planer. Blev plötsligt upp över öronen förälskad.

OKTOBER 2011. Olycka och tråkigheter, vilket jag försökte glömma genom att packa kappsäcken och ge mig ut på en lång resa. Paris, Lille, Tournai, Bryssel och London. Såg och fotograferade väldigt mycket vackert.

NOVEMBER 2011. Var kvar i London i början av månaden, landade i Stockholm den tredje. Lycklig igen. Bar omkring på min portfölj. Fotograferade tegelhus. Såg Skrillex på Slakthuset. Pussades. Höll hårt i min London-scarf. Upptäckte Lana Del Rey.

DECEMBER 2011. Bästa månaden. Gick omkring och var kär. Pausade bloggen. Åkte till London. Igen! Mer om det lite senare.

Allt som allt ett bästår.

archive by month.

 

contact.

 
 
For general inquiries or love letters, please use: bylund.k@gmail.com.
 
 
 
And. Last but not least: