september tvåtusenelva.
fineline.Igår. Härjade lite. Bland annat med Eveline.

Idag. Hes, stressad och blå på läpparna på grund av blåbär.

bländad.
Fjäderextentions från Foreverhair

kom så ger vi allt vi har.Poncho // H&M
Tröja // Lånad av en vän
Byxor // COS
Skor // Din Sko
Väska // Marknad

Som sagt. Kylan imorse. Har verkligen inte svårt att gå upp tidigt annars, jag menar, vanan att befinna mig på redaktionen klockan sju har inte gått i ide riktigt än. Men den förbannade kylan. Gjorde att jag hade svårt att skiljas från min uppvärmda, rymliga tröja med muddar ner till fingertopparna.

Slutade med att jag gick på ett frukostmöte i palten. Och sedan spenderade resten av dagen i den. En bra dag.

Nu - Ut ut, bäst bäst.

dra benen efter dig.

Det var hemskt, hemskt kallt när jag drog mig upp ur sängen imorse.

jag tror jag väntar och tittar på.

Ryggsäck från Romwe, $77.99

Så här ser den rackaren ut.


TRANSLATION. Rucksack from Romwe, $77.99.

fashion paparazzi II.Veckans Fashion Paparazzi, med Amanda.

Den här veckan behandlar vi ämnen som snusnäsdukar, manetväskor och sådana klänningar Madicken hade på hösten. Och lite till.

men ord blir stumma och toner dunkla.Mockajacka // Marknad
Ryggsäck // Romwe
Tights // Topshop
Kängor // London
En viktig sak, främst eftersom jag är sämst på att svara på kommentarer - många, många kramar till er som hör av er och är glada över min lilla återuppståndelse. Vissa namn jag känner igen sedan nästan tre år tillbaka. Ganska makalöst att ni fortfarande hänger med mig (och inte tröttnar på mina melankoliska rubriker med mera med mera?). Fina som attans! Hör ni det?

Fler ord blir det inte idag. Jag har tunghäfta.


TRANSLATION. Suede Jacket // Market. Backpack // Romwe. Tights // Topshop. Boots // London. One important thing, mainly because I'm worst at responding to comments - all the hugs in the world to you who express happiness because of my resurrection. You're as fine as fine can be! Hear me? That's all for today. Tongue-tied.

sablar och gevär.

visst känns det.

T-shirt från Romwe, $34.99


TRANSLATION. T-shirt from Romwe, $34.99.

ditt leende har fryst.
Linne // COS
Jeans // Levi's
Klocka nummer ett // Marknad
Klocka nummer två // Ur & Penn
Klocka nummer tre // Skojade bara


TRANSLATION. Top // COS. Jeans // Levi's. Watch number one // Market. Watch number two // Ur & Penn. Watch number three // Ey, just kidding.

ingenting har sagts, ingenting har glömts.Väska från marknad, 10 kronor

Om ni bara visste hur mycket jag har gått och samlat på mig under tiden som gått. Köpt, hittat, fått. Senast två mockajackor (tjugo kronor styck, check) och en ny kappa - bara i helgen. Ska visa er allt.

Först ut, en av favoriterna.

modeveckan I.Klick.

men, om vi tar hissen, några våningar upp.

Nu börjar vi på ny kula. Den här veckan, den här måndagen.

Syr igen lite hål i arkivet och packsäcken. Blickar framåt.

Är ni med mig? Säg att ni är det.

P.S. Nu är Bloglovin med.

vissa tar sista bussen hem och nöjer sig med drömmarnas äventyr.

Så här är det. Eric har tjatat hål i öronen på mig om den här listan. Bokstavligen rasat över att jag inte svarat på den tidigare. Sulat mobiler i ansiktet på mig, slagit hål i dörrar, vält bort och så vidare. Raseriet måste få ett slut, så här kommer den. Min lista.

BRUKAR DU KOMMA I TID? När det gäller jobb, ja. Annars, nej. Det är inte alls bra. Känner mig elak och respektlös när det sker. En gång kom jag så sent till ett kalas att kalaset var slut och alla hade gått hem när jag anlände.

HAR DU BRA KONDITION? Hoppet är det sista som överger människan.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST? Natten till i lördags. Av en fotograf från Nöjesguiden, på Slakthuset. Sedan? Katastrofen var ett faktum. Bilden gick inte att använda. Enbart mitt fel, inte hennes. Såg ut som sju svåra år helt enkelt. Blir nästan aldrig bra på mingelbilder.

HUR KÄNNER DU DIG NU? Mörkrädd, belåten, orolig, oerhört trött, lugn, hoppfull. Vilken kompott. Ganska nöjd med livet och så.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER? Klurigt, men tror jag är blå. Tänker jeans, mörkblå kavajer och sådana saker som jag gillar. Annars är jag mest grå.

KAN DU LAGA MAT? Kan och kan. Klart jag kan, men matlagning är inte något jag brinner för. Tvärtom. Tycker det är trist och blir mest rastlös samtidigt som jag får ågren när jag tänker på disken som bildas. Är dock superkänd för att baka prima kladdkakor.

VAD PLUGGAR DU? Raketforskning och finansekonomi.

BLIR DU BRA PÅ KORT? Oftast inte, men ibland sker mirakel.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST? Grät av skratt igår morse. Minns inte riktigt när jag grät av ledsamhet senast. Tror det var när jag för ungefär en vecka sedan besökte lägenheten som min mormor bodde i en gång i tiden. Hon gick bort i juli, sommaren som nyss flydde. Begravdes dagen innan jag fyllde tjugofem. Allt var helt orört, där, hos henne. Gick runt och runt och runt i lägenheten. Fann presenter jag givit henne genom åren uppradade på en byrå bredvid sängen i sovrummet. Mest nallar. Vet inte varför, men det blev liksom vår grej. Jag köpte en nalle för varje resa jag gjorde. Favoriten var en rosa som jag köpte i en sådan där en-dollar-affär i Miami någon gång strax efter millenieskiftet. "Ta hem dem, annars kommer din morbror att slänga dem. Han kan ju inte veta deras mening", sa mamma. Så sorgligt. Ni vet, det oundvikliga.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET? Absolut inte, jag talar gärna om känslor.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR? Ja, den var bra. Lagom sansad, lagom vild. Först var vi på Slakthuset, igen. Sedan efterfest. Synen av min spegelbild klockan halv sju på morgonen? Toppat min uppenbarelse med svart Pulp Fiction-liknande peruk och läderhandskar upp till armbågarna. Inte så syndigt som det låter dock. Ville bara leka lustigkurre inför några vänner.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN?
Kaffe med mycket mjölk och skum. Fråga mina kollegor, de vet. Minst tre knapptryckningar på redaktionens kaffemaskin krävs för att få till bästkaffe. Lattedos, skumdos, skumdos. "Skummet är himlen", brukar jag mumla för mig själv mellan sörplingarna.

ÄR DU NYTTIG? Tänker mat och så. Det tycker jag nog. Brukar ändå få höra att mina vanor är ganska konstiga. Dels på grund av total avsaknad av variation, dels på grund av att jag gillar lite konstiga saker. Praktexempel.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB? Ja. Just exakt nu till exempel.

ÄR DU BLYG? Nej. Var mycket blyg en gång i tiden, beskrevs som "tyst och tråkig", men inte nu längre. Tur det.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG? Jättesent. Läs vidare så får du se. Jag skojar inte.

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST? Rygar, Nintendo åtta-bitar. Köpte det till min storebror i julklapp. Vi har spelat ihop sedan vi var små.

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL? Super Mario Bros, Nintendo åtta-bitar. Egentligen allt med Mario. Nintendo sextiofyra är också hur kul som helst. Mest på grund av Marios akrobatiska färdigheter där. Är ju själv avdankad akrobat. Lever liksom ut genom Mario. Tvingar honom springa ute på slottsgården och göra volt efter volt.

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Inte mycket alls. Ekonomiskt men lite farligt.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT? Det har hänt. Senast var ganska nyligen. Orsaken var sjukdom, inte alkohol. Tack och lov såg ingen.

DU SOVER? Helst inte alls. En otäck sysselsättning. Har sagt det förut och säger det igen, att somna måste ju vara som att dö lite varje natt. Tiden som passerar utom mitt medvetande skrämmer mig.

VAD SA DU SENAST? "Nej, det vill jag inte, puss och kram". Till min storebror, när vi hade pratat klart i telefon. Han frågade om jag ville prata med mamma men det hade jag inte tid med.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS? Nej. Tyvärr inte. Hade jättegärna sett Röyksopp i Arvika. Rena drömmen. Men icke sa Nicke.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN? Oftast mamma. Hon brukar ofta säga att hon är min slasktratt eller dörrmatta. Puss, puss, puss. Annars är min vän Emelie väldigt bra eller kanske bäst på att trösta och så, men hon tycker inte om att tala i telefon.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU? Ett glas saft vore inte helt fel.

HAR DU SNYGGA SKOR?
Tja, är rätt nöjd med innehållet i mitt skoskåp. Dock allt annat än fullständigt. Nästa inköp blir förmodligen ett par Dr. Martens. Modellen Eye Shoe. Så fina att jag trillar av pinn.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE?
"Vilket håll ska den där klockan vara åt?". Gällande ett armbandsur. Trodde stora visaren pekade mot nio på morgonen, men den visade sig peka mot tre på eftermiddagen när man vände den åt rätt håll. Hundraåttio grader medurs. Opsie. "Jag har aldrig sovit så länge i hela mitt liv", sa jag då.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT?
Trams.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG INATT?
Nej, hujedamej. Tur det! Den enda sängen jag verkligen äger är liksom nedställd i en källare just nu.

HAR DU KÖRKORT?
Ja, det har jag faktiskt. Mycket stolt över det faktumet. Var en vidrig process att ta det. När jag kom hem från övningskörningarna brukade jag sjunka ihop på soffan och gråta.

ÄR DU ENSAM NU? Just exakt nu alltså? Mycket ensam. Eller snarare själv. Det är underbart.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Av det lilla som är kvar av den här veckan – tills det blir reklampaus i filmen. Då ska jag fylla på min stora kopp med vatten. Om vi ser till nästa vecka? Vet inte. Kanske att hänga och-eller gifta mig med Eveline på onsdag. Annars bara att den ska ta slut.