flavors of the month.

i'll wait for you here.
Ph: A

Skjorta // Urban Outfitters
Jeans // Min systers
Skor // Primark

Får höra "du är bäst" innan dörren stängs och skiljer oss åt. Studsar lätt ner för trapporna. Promenerar ut i solen och tänker att november månad inte är så farlig. Trots allt. Gör ärenden. Slår mig till ro på ett café med datorn i famnen. Skriver, skriver med tankar som fladdrar iväg. Får nog och tar mig hem till min far. Luggslitna, gamla trappor. Slår mig ner i samma rum som Alexandra. Hemma, sjuk med citationstecken. Söker efter Rebel Rebel samtidigt som förklarar att jag är inne i en David Bowie-period. Rycker till när musiken börjar strömma genom högtalarna. En timme passerar. Dags att gå igen. Kryssar mellan diverse fritids på Malmskillnadsgatan. Suckar av lättnad när jag finner det som går under namnet Tricoloren. Hämtar mina två minstingar till syskon. "Åh, är du här." Får se ett plåster där en spruta tydligen varit och stuckit tidigare under dagen. "Jag blundade och tänkte på sådana saker som jag tycker om, som hundvalpar och marsvinsbebisar." Går hand i hand till ett litet bageri för att köpa en kanelbulle. Inte två. "Ta den med mest socker". Får det här sms:et när jag står i kön för att få betala kanelbullen. Ler stort och vänder blicken nedåt mot en nöjd liten krabat som om möjligt ler ännu större tillbaka. Mobil med särskilt tröga knappar i handen. Rusar hänsynslöst på rad längs Kungsgatan för att hinna med bussen. Kommer hem. Iakttar den ena av minstingarna kamma håret med vatten och sätta upp det i en tofs. Varsamt dutta på lite Babar-parfym. "Bagaren tycker om när jag är fin". Tar henne i hand och springer till Ciao Ciao. Vi går inte. Alla resor vi gör tillsammans blir jämt ett maraton, en tävling. Anländer. Beställer. Sitter ner och väntar på maten. Tystnad. "Nu undrar jag vad du tänker på", säger jag. "Att jag vill ha min pizza". Tystnaden åter. "Nu undrar jag vad du tänker på igen". "På dig".

Ni vet de små sakerna.

"a daydream is a visionary fantasy, especially one of happy, pleasant thoughts, hopes or ambitions, imagined as coming to pass, and experienced while awake."


Ph: A

fashion paparazzi XI.Veckans Fashion Paparazzi, med Andrea.

Rödtjutsriddaren Bengt fick sätta punkt för vad som verkar vara männens glansvecka. Som sagt.

two pence a week and jam every other day.
Kavaj // Fick av
Skjorta // Bik Bok
Byxor // Beyond Retro
Brogues // Le Bunny Bleu

Har placerat mig på en soffa på Berns. Lyssnar på Madcon (men på rico) på en gammal mp3 från stenåldern. Ska snart träffa min Emelie. Hej.

Annars? Jo, det här är ju så sött att jag trillar av pinn. Nora, jag minns dig sedan från början! Dina kommentarer är alltid så rara. Världens absolut största kram till dig.

medium pace.
papa don't preach IV.

Kampanjen är över - men vi fortsätter på Tradera. In med nytt och ut med mindre nytt.

Ett. Två. Tre. Från vänster till höger.

P.S. Orkar ni inte Tradera kan ni maila.

P.S II. TIll alla som budade hem saker i Tradera-kampanjen - jag håller på och skicka ut allt för fulla muggar. Pendlar mellan mitt skrivbord och Posten.

le bunny bleu II.

Oxfords från Le Bunny Bleu, fyrahundra kronor

Balla kanske är fel ord, snarare lite töntiga. Men ack så fina.


TRANSLATION. Oxfords from Le Bunny Bleu, four hundred SEK.

le bunny bleu.

Fick hem ballaste båtarna idag.


TRANSLATION. The coolest shoes ever arrived today.

wknd.
Ph: Slakthuset 2011-11-26, Isabelle Minou (somjagtyckersåmycketom) // Nöjesguiden.se

Fredag. Var mest hemma. Tror jag. Minns inte så mycket vad jag pysslade med på dagen, men minns att jag absolut inte gjorde det jag verkligen borde gjort. Framåt sex träffade jag Kaja. Gick på stan och köpte saft plus glass. Glass som inte var så god, sa Kaja när hon smakade ett par timmar senare framför Idol. Sedan gav hon resten till sin hund. Promenerade till tåget som tog mig hem vid midnatt.

Lördag. Morgonpigg och avverkade snabbt det jag borde gjort i fredags - min summering av veckans modenyheter. Med mera. Hade sedan dödstrist. Sov till och med bort ett par timmar under en eftermiddagstupplur för slå sönder tid. Något jag aldrig brukar göra, men längtade så mycket till kvällen. Mötte upp Eveline och Johannes vid tio. Började i Vardagsrummet där vi firade Damons födelsedag. Blev redigt stämplad på halsen. Ett par timmar senare bar det av mot Slakthuset där bland annat MILK spelade. Toppen var ordet.

Söndag. Sov länge. Mörkt i rummet, trodde klockan var kanske sex på morgonen när den egentligen var tolv. Klev sedan ur sängen framåt två på eftermiddagen och åkte hem till Kaja igen. Adventsfika som hon så tjusigt kallade tillställningen. Åt lussekatter hårda som stenar och drack kaffe. Skrattade så jag grät. Sedan vankades Basementality Battles på Fasching. Det var fett. Lite, lite mer om det här.

Bästhelg. Men vi ses.

modeveckan XI.Klick.

Bästa kapitlet är Benettons kampanj där vi bland annat ser Barack Obama kyssa Hugu Chavez, Nicolas Sarkozy mysa med Angela Merkel och påven Benedictus lite smått släta över Imam Ahmed Mohamed El-Tayeb. Aj.

layers.

Klick.

Har skrivit om lager på lager.

fight club is closed.
Rock // Nice, Marknad
Kavaj // Marknad
Stickad tröja // H&M
Jeans // Levi's
Bälte // Marknad
Portfölj // Marknad
Kängor // London

God kväll.


TRANSLATION. Jacket // Nice, Market. Blazer // Market. Knitted top // H&M. Jeans // Levi's. Belt // Market. Portfolio // Market. Boots // London. Hey.

white noise red meat.

unionjackstarspangledbanner.


Mina flaggscarves. Uråldriga. Inhandlade i London, köpte dem första gången jag någonsin var där. Någon gång under 2004.

Samlade på sådana.

the moon got lost again last night.Traskat omkring mycket idag. Bytt slakthusområde mot natur.

Förresten så tror jag inte på att det är november.

Godnatt.

scary monsters and nice sprites.Gårdagen var lång. Ända in till klockan sju imorse pågick den. Ungefär. Alltså, en måndag, kan ni tänka er? Klockan tolv på natten bar det nämligen spontant av mot Slakthuset. Där Skrillex spelade. Skrillex! Efter konserten på Fryshuset vill säga. Även Fucking & Punching fixade liv i luckan.

Det. Var. FETT.

fashion paparazzi X.

Veckans Fashion Paparazzi, med Andrea.

Stora leenden och brända behåar.

junior.

Mössa // Six
Jacka // Beyond Retro
Jeansskjorta // Beyond Retro
Skor // Marknad

Kram.

she's so.
tradera II.


Hej måndag och sista veckan plus rycket med Tradera-kampanjen.

q and a.Erika: Alltså har du flyttat till Paris eller vad är grejen?

Nej, jag var bara på en liten resa. Hade inget som stoppade mig hemma. Tvärtom något som skjöt mig härifrån.

Maja: Är du ute på en lite tågluff?

Nej. Inte nu, det vet ni, men var inte det förut heller! Åkte dock en hel del tåg under resan. Dels från lägenheten till Arlanda. Dels från Paris till Lille. Dels från Lille till London. Sist men inte minst från Arlanda och hem igen. Idag har jag också åkt tåg. Åker tåg varje dag. Hela livet kanske är en tågluff.

Hanna: Du är fasligt snygg alltså. Jag ser att du har bott i London, snälla berätta lite. Min dröm är att fara iväg till London om ett år nu, när jag tagit studenten. Vad gjorde du där, hur hittade du boende och så vidare. Jag vore så himla himla tacksam för lite små tips. Jag känner att jag trampar runt lite i ingenmansland med en dröm som jag bara behöver få ett liter startskott på.
Jag bodde där för tre och ett halvt år sedan. Jobbade, traskade omkring, upptäckte stadens gator, skrev min kandidatuppsats och gick på kalas. Skapade mig ett nytt liv där. Allt tillsammans med Emelie som jag flyttade dit med. Var en hemskt fin vår år tvåtusenåtta. Det regnade inte ens. Flyttade dit utan något som helst boende, något som helst jobb. Kvartade till en början på min mammas väns soffa, skavfötters med Emelie. Mycket trångt men mycket värt. Efter en vecka fann vi vår första bostad. Efter två veckor fann jag ett jobb. Bostaden fann vi via en sådan där vanlig hederlig bostadsförmedling, finns mängder. Gick på en hel del visningar innan vi fann Den. Föll pladask. En stor studio på Baker Street som var så mysig att man nästan fick andnöd. Efter inflytt visade den sig dock vara alldeles för kylig. Gick inte att få upp värmen för fem öre vilket resulterade i hosta som aldrig gick över och vantrivsel. Minns att vi låg som två wraps inlindade i våra täcken, snöt oss och spelade kort varje kväll. Allmänt eländiga. Emelie är som tur är mycket duktig på att knyta kontakter. Via en man hon träffat på någon liten pub fick vi sedan lov att hyra en stor trea i fina, fina Maida Vale. Stor balkong med massa trevliga duvor och allt. (Ibland promenerade duvorna rakt in i vardagsrummet, allt annat än trevligt.) Till och med reception och portier. Jobbet? Fick jag via MorganMcKinley. Jättetråkigt pappersjobb på Skanska. De jag berättar för om jobbet brukar knappt tro att det är sant. Som ett långt förbannat avsnitt av The Office. Tråkigt om man inte sitter på åskådarsidan, som sagt, men betalade ju hyran. Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi bara flyttade till staden utan någon som helst plan. Allt som krävs är väl ett mod och lite pengar på fickan. Gör det bara gör det, Hanna! Och fråga gärna mera om du vill. Förresten så är du också fasligt snygg och så. Minns att min ex-redaktör fotade dig förra hösten, för Modette.

Elno: Vad hette dokumentären om Hedi Slimane? Vill se!
Kul att intresse finns. Hedi är helt fantastiskt duktig, en stor inspiratör. Dokumentären var mini mini. Eller okej, det var ett klipp. Men ordet dokumentär låter så mycket bättre. Hur som haver, här är det! Klippet alltså. Inte dokumentären.

Sara: Hur lång är du?
Hundrasjuttionio eller kanske till och med hundrasjuttioåtta centimeter. I passet står det hundraåttio men det stämmer faktiskt inte. Kanske bara inte hade fötterna på jorden när det mättes. "Flickor små i det blå" brukade en väns mamma jämt säga till oss när vi var lite yngre.

Ida: Hur är det med dig Karin? Får känslan av att du är heartbroken eller på annat sätt har förlorat någon nära...
Ida! Jag är lycklig och ler för det mesta. Har dock en förmåga att låta melankolisk när jag skriver. Men nej, jag är som sagt lycklig. Kär i livet och en till.

Lina:
Hej Karin! Jag älskar din klädstil, var inne och kollade efter din skjorta på Urban Outfitters idag, hittade den inte! Köpte du den nyligen?
Hej på dig Lina! Vilken otur. Och ja, köpte skjortan förra sommaren faktiskt. Köpte även en annan i fin, "len", havsgrön färg. De fanns i många otroliga aldrig-sett-förut-färger. I alla fall, förra sommaren. Har dock sett de inne ganska nyligen med. Hmm. Kanske bara tillfälligt slut? Snart tillbaka? Vi håller tummarna.

Frida: Visst är det en Nikon d5100 du har? Funderar nämligen på att köpa en sån och har gjort det i cirkus ett halv år. Vad tycker du om den?
Jag gillar den mycket. Underbar kamera. Framför allt är kamerahuset med den vinklingsbara skärmen oerhört smidig. Bara man inte råkar knäcka sönder den rackaren en vacker dag. Längtar som tusan efter ett nytt objektiv, har bara kitobjektivet nu.

Emmeline: Har en liten fråga. Hur redigerade du bilderna ovanför? Eller ja hur redigerar du dina bilder? Lots of hugs!
Åh, bildredigering är en av de roligaste sakerna jag vet. Gör det oftast med hjälp av flera olika program. Mest Photoshop, även Photoscape. Just de bilderna? Photoshop. Gissar att du kanske speciellt tänker på färgeffekten. Kommer av att jag hade två olika bilder som jag lade som lager på varandra, den översta mycket färgrik. Sen suddade jag så att bara lite, lite av den färgrika var kvar. Resultatet blir ett lite dimmigt färgstänk så att säga. Har fått höra att jag är sämst på att förklara sådana här saker, speciellt i skrift. Frågor på detta? Men kram tillbaka! Vilket fint namn du har.

Alexandra
: Vad längtar du till?
Hej skruttet. Jag längtar till mycket. Små saker, som att det ska bli helg igen. Få sätta på en bra låt. Hålla om honom. Åka hem till henne och äta glasstårta. Spela Nintendo. Gå på Skansen med min (eller ja, vår) lillasyster. Att ett par tufärgade skor jag beställt ska dimpa ner i brevlådan. Bara en sådan sak som att vakna imorgon och se vad det är för väder. Större saker, som att finna en ny lägenhet som jag kan sätta upp mitt renhorn och placera ut min fina gitarr som jag glömt bort hur man spelar på. Besöka nya städer, till exempel Berlin. Gamla favoritstäder. Längtar tillbaka till London som sjutton. Även längt på teknikprylar. Som en iPhone, en stor synth för att inte den lilla pianofärdigheten jag har kvar ska dö helt - mamma skänkte bort vårt stora, majestätiska svarta praktexemplar till ett par ryssar när vi flyttade från huset - och ett nytt objektiv. Som sagt.

"i never believed in santa claus because I knew no white dude would come into my neighborhood after dark."Var med två av mina bästa på Slakthuset igår, Eveline och Marco (hur fin är inte tomtetröjan han lagt vantarna på?).

new york time and paris time.Kom att tänka på ett klipp som spelades in för tre månader sedan, under Stockholms modevecka. Främst apropå klockorna. Också bältet. Har inte lagt upp det för att jag ser så trött ut. Strunt samma.

Här är det.

- Är det New York time och Paris time du på din arm?
- Ehm, nej, de funkar inte ens.

technicolor yawn.
Bombarjacka i mocka // Marknad
Tröja // Acne
Jeans // Levi's
Bälte // Marknad
Skor // Deichmann
Fredag.

tell it to the marines.

modeveckan X.Modeveckan.

Som sagt, ta mig till Hollywood och The Museum of Contemporary Art.

running with the pack.


Jacka // Beyond Retro
Tröja // Harley Davidson, Urban Outfitters
Jeans // Cheap Monday
Väska // Marknad
Skor // Primark


Min kväll med sju ord? Tovigt hår, saft och så Svt Debatt.


TRANSLATION. Jacket // Beyond Retro. T-shirt // Harley Davidson, Urban Outfitters. Jeans // Cheap Monday. Bag // Market. Shoes // Primark. My evening with seven words? Messy hair, juice and some important television.

a wolf in sheep's clothing.
minimalism.

Minimalism.

Största prettotrenden. I alla fall när den ska talas om och diskuteras. Men strunt samma.

you don't have a clue.


Jacka // Marknad
Virkad tröja // Beyond Retro
Skjorta // H&M
Jeans // Cheap Monday
Skor // Deutchmann
Väska // Lille

Mycket stressad nu, men kram och hej.

whet your appetite.fashion paparazzi IX.

Veckans Fashion Paparazzi, med Andrea.

Vågade kalasbyxor och så.

elvis has left the building.
Kappa // Mammas
Kofta // Mammas
Skjorta // H&M
Shorts // Beyond Retro, Levi's
Skor // Din Sko

Apropå ingenting. Jag åkte tunnelbana tidigare idag. Efter en tio minuters resa dök plötsligt en liten farbror upp mitt i gången. Lite men inte mycket tilltygad. Vet inte varför men han påminde lite om Knyttet, ni vet, Vem ska trösta Knyttet. Kort stund och lite kraftansamlingar senare harklade han sig.

- Förlåt att jag stör. Jag heter Lasse och jag är hemlös. Som sagt är jag jätteledsen om jag stör. Det är det sista jag vill. Jo, det är så att jag försöker skramla ihop fyrtio kronor nu under eftermiddagen, så att jag mot kvällen kan ta in på ett härbärge. Få tvätta mina kläder och sova under tak. Ni behöver inte, men om ni vill skulle jag bli jätteglad om ni kan skänka någon slant och hjälpa mig.

Sedan tittade han skamset ner i golvet och började ströva rakt fram, som om han var övertygad om att ingen skulle ge honom något. Jag hade inget att ge. Inte en enda krona löst. Tack och lov hade tjejen mitt emot mig det.

- Jag önskar verkligen att jag hade något att ge dig men tyvärr har jag inte det. Hoppas du får ihop tillräckligt, fick jag ändå ur mig när han häpet stannat upp för att ta emot hennes kronor.

- Det är tanken som räknas, svarade Lasse och log lite tandlöst innan han strövade vidare.

Stationen efter var min. Gick av tunnelbanan med blicken fäst mot taket för att liksom torka ut näthinnorna från tårar. Jag må vara vek på heltid, kanske var jag lite trött då också, men det var något speciellt med Lasse som verkligen berörde.

Som sagt, alltid några extra slantar i fickorna hädanefter. Bara en liten påminnelse till mig själv.

fair winds and following seas.

tradera.Nu kör vi igång Tradera-kampanjen - här.

Min hörna är finnes här.

winner winner chicken dinner.T-shirt från Lille, minns ej hur många kronor

Fanns det hipster-SM för t-shirts eller så skulle nog denna stå på prispallen. Den har trianglar, den har renhorn och så vidare.

father's day.

Han är mycket duktig på att fotografera (vem tror ni jag har att lära av?), har jobbat många och långa perioder på de sju haven, kan snickra ihop allt från en kaninbur till ett halvt hus, baka Silvia-kaka, föda upp förstklassiga marsvin och mycket, mycket mer. Dessutom är han en av de roligaste jag vet, om humör finns. Och just det. Sa jag att han är stilig därtill? Talar såklart om min pappa.

Än en gång, till dig på din dag.

soup of the day.

Stiger upp, flätar håret, värmer händerna med hjälp av en stor kopp kaffe och tittar på en liten dokumentär om Hedi Slimane. Hade tänkt gå på Skansen eller kanske Naturhistoriska med antingen min minsta lillasyster eller min minsta lillebror - helst inte båda samtidigt - idag. Var så pepp på djur. Men! De har andra planer. Ska på kalas. Upptagna små själar.

Jag får hitta på något annat.

modeveckan IX.Klick.

cap.Klick.

Skrivit om kepsar idag. Bland annat. Kram.

that much.Mockajacka // Marknad
T-shirt // H&M
Byxor // H&M
Skor // Din Sko
Väska // Lille
Bälte // London

Skulle kunna berätta så här <----------> mycket fina saker för er men det vågar jag inte. Bara så ni vet.

Kläderna då? Ville se lagom tuff ut. Nu i efterhand faller insikten att jag nog mest såg lite trasslig ut.

say after me.


fashion paparazzi VIII.


how to win a bar fight.

Samlar ihop kläder för största krängningen någonsin.

the city is my church.

Lusekofta // Mammas
Skjorta // Beyond Retro
Tights // Zara
Skor // London
Väska // Mammas

Tog den långa vägen hem.

P.S. Kram (och bra val, speciellt Vardagsbrus).

run amok.
papa don't preach III.

Ska det bort så ska det bort. Omgång tre. Plagg nummer ett, hej. Plagg nummer två, hej. Plagg nummer tre har jag aldrig använt för har redan en annan blå kavaj. Men den är ruskigt fin. Och len. Angora.

En sak till. Har varit hemskt dålig att svara på mail de senaste veckorna, varken haft tid eller ork att ta tag i de första två omgångarna. I nummer I finns jackan i mitten kvar. I nummer II har jag inte tagit beslut om något, trots många mail... Så, har ni mailat och inte fått svar, hör av er igen. Ska svara på allt hädanöver. Okej, inte exakt allt men nästan.

modeveckan VIII.Klick.

you won't but you might.Kappa // Mormors
T-shirt //
Skor // Primark
Scarf // Köpte för ett halvt sekel sedan

Hej, jag heter Karin och jag lider av tre dagar lång insomnia.

P.S. Vem har länkat till det här inlägget? Who gave this post a link?

the best soy latte that you ever had, and me.
drink up baby.Linne // Ingen vet
Jeansshorts // Lånade av min syster

Trippar mest omkring och städar plus tänker ikväll.

Otäckt klen, vek, trött efter min resa.

Trådarna på shortsen blir längre och längre för varje minut som går.

fetish.Klick.

fasten your seatbelts.

Adjö London. Godmorgon Stockholm.

walked into the room you know you made my eyes burn.

Mössa // Six
Tröja // Beyond Retro
Byxor // H&M

God kväll.

london, the second of november two thousand and eleven.Susandes med bil genom alla tänkbara icke city-områden och tanken att-man-aldrig-tröttnar-på-tegel.

open up a beer and say get over here.

Jumpsuit, hundrafemtio kronor

Sådana här fynd får mig att vilja flytta tillbaka hit till London. Och tro mig, jag funderar allvarligt på att göra det.

I alla fall. Köpte den vid halv åtta-bläcket igår kväll. Ett par timmar senare var den på. Med Emelie och F på Ritz. Drambuie och Whisky.

Ljuva, ljuva London.

fashion paparazzi VII.Veckans Fashion Paparazzi, med Andrea.

(Andrea som jag för övrigt kanske hinner träffa ikväll. Tösen är ju också i London. Vi får se.)

swinging with the old stars.

Skor från Primark, nittionio kronor

Dör nu va.

Annars? Jo, tack, trasslet i håret är utrett och skorna putsade. Nu ska uppdrag påbörjas. Lite väl mycket hemlighetsmakeri men det kan inte hjälpas. Pussokram.

you were sorta punk rock, I grew up on hip hop.Morgonteve. Inte vilken som helst utan den bästa. Har blivit så kär i Lana Del Rey. Lana, som påminner lite om min mamma från bilder när hon var yngre.

Blue Jeans. Video Games.

Nej, nu tar vi och reder ut trasslet i håret.