FLAVORS OF THE MONTH: APRIL 2010

FOR FLAMINGOS ONLYÖrhängen från Gina Tricot, 99 kronor.

Det senaste tillskottet till min smyckeshylla! Det verkar minsann som om jag har fått en hang-up på puderrosa.

BAD LUCK ON TWO LEGSGårdagen var ingen bra dag alls, så jag bestämde mig för att hålla mig borta från bloggen. Var klumpig och hade otur hela tiden. Avslutade hela otursdagen med att tappa en tallrik med korvstroganoff i golvet så att såsen stänkte runt precis överallt. Överallt. Från kläderna jag hade på mig till de nya, vita gardinerna. Hade varit helt okej om det hade varit någon annan, lite finare färg, men inte orange som såsen var. Avskyr orange.

Ja, otur på två ben - det var precis vad jag var igår. Men men, jag får väl försöka se det från den positiva sidan. Jag bjöd på väldigt många skratt!

GYPSY KITTEN

Jacka // Beyond Retro
Spetsklänning // Gina Tricot
Turban // Beyond Retro
Klocka // Ur & Penn
Armband // Primark, H&M och J. Lindeberg

Kvällen har hittills spenderats med en liten uppsats i franska och ett par droppar vin (hey, ska det vara franskt så ska det). Nu är dock sminket på och mjukisbyxorna av, och jag är redo för att möta upp mina två allra bästa vänner Frida och Emelie för att fira deras födelsedagar (fyra respektive en dag för sent). Ha en underbar kväll!

P.S. Nu börjar jag bli osäker på om jag verkligen vill gå ut barbent, så bli inte förvånade om ni ser mig ränna omkring i en annan outfit i Stockholmsnatten.

URBAN TURBANTurban från Beyond Retro, 79 kronor.

Jag fick inte bara med mig mockajackan och den blommiga klänningen hem från Beyond Retro igår, utan även den här fina turbanen. Kostade endast 79 pistoler! Helt överkomligt,

CERTAINLY A GIRL WHO BATHES AND "LIVES CLEANLY"

Mockajacka // Beyond Retro
Blommig klänning // Beyond Retro
Tights // Primark
Armband // Ett har jag "lånat" av min syster, ett annat är ett vänskapsarmband från Frida och resten är DIY (gjorda av pärlor och säkerhetsnålar, ska visa dem lite närmare någon gång!)

Dagens outfit!

TRANSLATION! Suede jacket // Beyond Retro. Floral dress // Beyond Retro. Tights // Primark. Bracelets // One is "borrowed" from my sister, another one is a friendship bracelet from Frida and the rest is DIY. Today's outfit!

BEYOND ONE'S WILDEST DREAMSIgår dammsög jag Beyond Retro på fina ting. Fick bland annat med mig den här blommiga, korta klänningen som gick loss på 229 kronor och den grå mockajackan som gick loss på 246 kronor med mig hem.

Måste säga att jag är helt förälskad i båda plaggen. Invigde dem, som ni ser här ovan, idag!

TRANSLATION! Yesterday I vacuumed Beyond Retro on nice things. Got this floral, short dress (229 SEK) and gray suede jacket (246 SEK) home with me. Must say I'm totally in love with both garments. Wore them for the first time, as you can see here above, today!

IF THE ANSWER IS A LEMON, THEN WHAT IS THE QUESTION? (PART 2)

Julia: Varför började du blogga?
Främst för att få utlopp för min kreativitet. Tycker också om att dela med mig av mig själv och mina bilder. I början var jag lite osäker och blyg, och funderade över om jag verkligen vågade blogga. Kom dock över det väldigt snabbt, och idag känner jag inte alls så. Tvärtom! Förstår inte ens hur jag någonsin kunnat känna så.

Sofia: Vad läste du på gymnasiet?
Internationell ekonomi!

Sofia: Vad jobbar du med, hur fick du det jobbet?
Jag har, som jag tidigare nämnt, "många bollar i luften". Spenderar mina dagar och den största delen av min tid på en dansk modekoncern, men är också involverad i flera olika projekt. Driver bland annat den här tidningen tillsammans med ett härligt gäng. Har fått alla mina jobb tack vare mycket tur, kontakter och vänner.

Sandra: Bästa inspirationskälla?
Bloggar, bloggar och bloggar!

Sandra: Favoritbok?
Hmm, svårt! Harry Potter kanske?

Sandra: Favoritmusik?

Gillar allt från Ebba Grön till Mozart. Just nu tycker jag dock att David Guetta är den absolut bästa musikmakaren.

Cecilia: Vilka är dina favoritbutiker och favoritmärken?
Att välja en favoritbutik var lätt. Beyond Retro! Helt klart. Annars gillar jag H&M, Zara och Topshop väldigt mycket (överraskande?). Sedan måste jag nog säga att jag inte har något absolut favoritmärke. Men måste jag svara så väljer jag Stylein och Acne.

Cecilia: Vilka är dina favoritbloggar?
Jag har många favoritbloggar! Är rädd att missa någon nu, men jag tycker bland annat att Agnes (ta en tripp till Stockholm snart!), Emma, Sanna, Esmeralda, Anna, Lorena, Ulrika är ett gäng grymma och stilsäkra tjejer. Tycker också om att kika in hos bundisarna Lisa och Felicia för att kika på deras fantastiskt fina bilder.

Lina: Favoritplagg

För tillfället, en blommig klänning och en grå mockajacka. Två nya kärlekar som jag faktiskt har på mig just precis nu.

Rebecca Fexby: Varför är du så sjukt vacker?
Puss!

Ebba: Mc Donald's, Burger King eller Max?
Äter nästan aldrig snabbmat, men måste jag välja så blir det Mc Donald's!

Sara: Hur började allt? Bloggen? Hur kom du dit du är idag?

Om du undrar hur bloggen har kommit dit den är idag, så måste jag svara ungefär som jag svarade sist. Förutom att jag har kämpat och varit flitig med uppdateringen och kameran har jag fått stora knuffar framåt då jag blivit framlyft på startsidan till Blogg.se flera gånger. Har också blivit fått länkar/inlägg av ett ganska stort gäng fina blggerskor. Ett stort tack till er alla!

Clara: Varför började du intresserade dig för mode? Och hur gammal var du ungefär när du blev intresserad?
Jag har alltid varit mer eller mindre intresserad av mode och kläder, och alltid väldigt bestämd med vad jag vill ha på mig. Redan när jag gick på dagis började det. Då fick jag bestämma precis vad jag ville ha på mig varannan dag, och valde alltid utsläppt och helst okammat hår, seglarskor med sockor i och väldigt icke-tjejiga kläder. När jag sedan började på låg- och mellanstadiet minns jag att mina kläder var inspirerade av min tuffa storebror med slitna jeans och Dr. Marteens-lookies. På gymnasiet var det fula och oformliga visa-magen-och-piercingen-tröjor, sjukt korta kjolar och tigtha jeans med låg midja som gällde (fasen vad mycket fula kläder jag har kvar från den tiden). Så, som sagt, alltid varit väldigt intresserad av kläder - men stilen har ändrats väldigt mycket från år till år.

Modeblogg - The Daily Influence: När kommer lanseringen ske?
Den här frågan är inte aktuell för fem öre längre, det på grund av att jag har varit riktigt seg med att svara på den andra delen av den här frågestunden (som jag hade för flera månader sedan). Kan dock berätta att nästa nummer av Modeflickan kommer att lanseras den 10:e maj (fast det var ju ingen nyhet för dig, Fredrica)!

P.S. Måste också tipsa er om att andra delen av intervjun som Marcus gjorde med mig ligger uppe här!

THE RED WAVELENGHTBlus // Gina Tricot
Tights // Topshop
Kängor // Duffy
Armband // DIY

Okej, kanske inte så hemskt tydlig bild på hur kläderna faktiskt ser ut och sitter, men det är jag för trött för att bry mig om just nu. Gör inte heller min nya blus någon rättvisa, men den kommer att bäras och fotograferas många andra dagar. Bilden visar i alla fall vilken härlig och vacker vårkväll vi har haft här i huvudstaden. Inte så tokigt.

Nu - Se på film och jobba lite!

JUST ANOTHER PINK ELEPHANTBlus från Gina Tricot, 249 kronor.

Se här! Så fort jag kom på benen bar det inte bara raka vägen av mot jobbet, utan även affärerna... Lyckades äntligen hitta en puderrosa blus. Som jag har letat. Äntligen! Fick åka på med en gång. Bildbevis kommer strax!

YOU'RE AN AMAZING BUNCH OF PEOPLEEfter att ha legat sjuk hela helgen har jag inget annat val än att släpa mig upp, svälja ett par huvudvärkstabletter och gå till jobbet.

Innan jag ger mig av måste jag bara tacka er för all den fina feedbacken jag har fått under helgen. Har inte haft orken att mitt i all feberyra svara på era kommentarer, ser fram emot att göra det senare, men jag läste att en tjej vid namn Emma kommenterade och sedan skrev ett inlägg. Efter att ha läst det här blev jag nästan rörd. Tack! (Och som svar på din fråga är jag 179 centimeter lång.)

Hörs senare!

TRANSLATION! After being home and sick the whole weekend, I have no choice but to drag myself up, swallow a couple of headache tablets and go to work. Before leaving, I just have to thank you for all the nice feedback I have received over the weekend. Haven't had the strength in the middle of all delirium to respond to your comments, look forward to do that later!

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Någon hörde av sig och skrev att min älskade cape utan problem skulle passa in i Star Wars-filmerna. Jag hade aldrig kommit på det själv, trots att jag faktiskt var flickan som lekte med Star Wars-gubbar istället för Barbies när jag var liten, men jag kan inte annat än hålla med om det! Kanske blir jag och Luke Skywalker en vacker dag.

Nu - Sova (trots att det i princip är det enda jag har gjort hela dagen, har självklart gått och blivit sjuk) och kanske gråta en skvätt över att jag känner mig alldeles för hängig för att gå ut och fira en väldigt nära väns födelsedag... Ha en trevlig lördagsnatt!

TRANSLATION! Someone wrote to me that my beloved cape could fit into the Star Wars movies without any problems. I've never got that thought myself, although I actually was the girl who played with Star Wars figures instead of Barbies when I was little, but I totally agree! Maybe it's me and Luke Skywalker one beautiful day. Now - Sleep and maybe cry a little bit over the fact that I feel too sick and drowsy to go out and celebrate a very close friend's birthday... Have a great Saturday night!

WILDCAT STRIKEJag bara måste meddela er att den här klänningen (som jag bloggade om i början av månaden) har landat i H&M:s webbshop! Om ni nu har missat det alltså. Vilket jag i och för sig tvivlar på. Priset (eller skampriset i det här fallet) ligger i alla fall på ynka 199 kronor. Som givet.

I slutet av maj kommer en av klänningarna att landa i min garderob!

TRANSLATION! I just have to tell you that this dress (which I blogged about earlier this month) has landed in H&M's web shop! The price is 199 SEK. Almost nothing. At the end of May, one of the dresses will land in my wardrobe!

THE PUNCH BELOW THE BELT

Det verkar som om alla trånar efter ett Moschinobälte just nu (mycket, mycket förståeligt!), och jag har flera gånger fått frågan om var jag har köpt mitt.

Svaret är brittiska eBay! Där lyckades jag buda hem det för ungefär 300 kronor av en modebloggande tjej som passande nog vuxit ur det. Det brukar ofta finnas ganska många liknande bälten som auktioneras ut där. Så, om ni tillhör gänget som är på jakt vet ni var ni kan hålla utkik! Ett litet tips bara...

TRANSLATION! It seems like everyone is yearning for a Moschino belt right now (very, very understandable!), and I have several times been asked about where I bought mine. The answer is brittish eBay! That's the place where I bid it home for around 300 SEK from a fashion blogging girl who conveniently grown out of it. It often tends to be quite a few similar belts auctioned there. So, if you belong to the hunting gang, you know where to keep an eye! Just a little tip...

THE WAY YOU MOVE AIN'T FAIR YOU KNOW


Oavsett vad jag gör i sommar - om jag så strosar runt i diverse second hand-affärer, ligger under en stekande sol på stranden, sitter och dricker vin i solnedgången (alternativt soluppgången), kliar någon bakom örat, planlöst åker runt på mina rullskridskor, sitter framför datorn på kontoret eller cruisar runt i en av mina bästa vänners cabriolet - vill jag ha den här låten i öronen. Hela tiden. Så fin!

P.S. Förresten, apropå ingenting, jag var precis inne på Bloglovin.com och såg att jag just nu ligger som nummer 8 på deras "Bubblare"- eller "Up and coming"-lista - alla kategorier. Fasingen vad kul! Skål för det!

WHERE THE WILD ROSES GROW

Blus // Primark
Byxor // KappAhl
Skor // Din Sko
Halsband // Gina Tricot
Armband // Guldfynd och Lindex
Ring // H&M

Kom just på att jag aldrig har visat de här byxorna i helfigur förut. Visst är de fina? Riktiga kalasbyxor. Vet ni vad jag betalade för dem? 79 kronor. Jo jag tackar!


FIVE BY FIVE

1. Geniet bakom den här outfiten gjorde sig till känna för några timmar sedan. Kul! Amanda, det är en ära att få pryda min blogg med en så fin och inspirerande outfit som den du hade den dagen.

2. Tack du fina Emma!

3. Vill ni veta mer om mig, spana då in intervjun (del ett) som Marcus har gjort med mig här.

4. Apropå mig. Det här tycker jag var mycket tänkvärt skrivet av Ulrika. Läste det sent igår kväll, och har gått och tänkt en hel del ämnet idag. Personlig men inte privat, det är ett bra ledmotiv. Jag är absolut inte privat här i bloggen, men är jag ens personlig? Jag önskar att jag var det, men jag är osäker på om så är fallet. Mitt mål är främst att tala genom bilderna och inte texterna, men det vore ju fint om någon slags personlighet visade sig. Det kan ju såklart ni svara bäst på. Är jag minsta lilla personlig i bloggen? I sådana fall, hur har ni uppfattat mig som person? Måste nog jobba lite på det här...

5. Här tog tankarna och det jag ville få ur mig slut.

ANTS IN MY PANTSDagens dagens. Eller ja, åtminstone halva dagens. Visar er bättre bilder lite senare! Blev alltså riktigt inspirerad av den här outfiten och kombinationen med kilklackarna mot de delvis lösa byxorna. Lyckligtvis hade jag två nästan exakt likadana motsvarigheter liggande i min garderob.

Nu - Pinna på mot jobbet!

TRANSLATION! Today's today's. Or, at least half of it. Will show you some better pictures later! Was, like i wrote before, really inspired by this outfit and the combination with wedges against the partly loose pants. Fortunately, I had two nearly identical counterparts lying in my closet. Now - Head for my job!

WITH A WHOLE CROW HANGING AROUND HER NECKDagens bling-bling. Konstaterade precis att jag bara använt det här halsbandet två eller kanske tre gånger sedan jag köpte det. Inte helt okej att låta något så fint ligga och samla damm. Det ska det bli ändring på!

TRANSLATION! Today's bling bling. Just established the fact that I've only used this necklace two or maybe three times since I bought it. Not okay to let something so beautiful just lie and collect dust. That's about to change!

TOMORROW I'M WEARING THISHela dagen har spenderats med jobb, jobb och jobb. Och så, mitt i allt jobb, en långfika på världens mysigaste café på Sveavägen där jag hastigt och lustigt stötte på Aaron från Nyheter24.se. Kvällen har sedan spenderats med de desperata hemmafruarna och en hel hög modetidningar. Fastnade för bilden här ovan som kommer från amerikanska Vogue. Februarinumret. Ska definitivt stå som inspiration för morgondagens outfit.

Nu - Dags att krypa till kojs. Godnatt!

TRANSLATION! The whole day was been spent with work, work and work. And so, in the middle of all the work, a long coffee break at the world's most cozy cafe. The evening was then spent with the desperate housewives and a bunch of fashion magazines. Fell for the picture above, from American Vogue. February issue. Will definitely serve as inspiration for tomorrow's outfit. Now - Time to crawl into bed. Good night!

AND SO I'M SWEPT OF MY FEET

Se här! Jag har gjort ytterligare ett garderobsfynd i samband med flytten. Ett par puderrosa och nästintill oanvända Converse som jag köpte sist jag besökte Miami. Helt perfekta.

Åker på med en gång - och nu menar jag det!

P.S. Känner mig lite fånig som har tackat någon av er i vart och vartannat inlägg de senaste tiden, men när jag ser att ni har skrivit fina ord om mig kan jag bara inte låta bli. Antar att jag är svag för smicker. Hur som helst, idag går i mina tack och kramar till den sjukt fina Jen.

TRANSLATION! Look here! I've made a further wardrobe finding in connection with the move. A pair of powder pink and almost unused Converse that I bought the last time I visisited Miami. Completely perfect. Will be put on right now - and this time I mean it!

H&M FASHION AGAINST AIDS - THE CAMPAIGNJag spanade precis in kampanjbilderna för H&M:s festivalinspirerade FAA-kollektion, och måste säga att det helt plötsligt började klia lite i fingrarna. Trots att jag aldrig har och aldrig planerar att beöka en festival. För jösses vad jeansklänningen (som här ovan sitter på ingen mindre än Elizabeth Jagger) är fin! Bara måste ha den. Och toppen med trådar framtill. Och den mönstrade långklänningen. Wow.

Den 20:e maj släpps kollektionen. Gissa vem som kommer att hänga på låset!

TRANSLATION! I just checked out the campaign pictures for H&M's festival inspired FAA collection, and must say that it suddenly started to itch a bit in my fingers. Although I never have and don't plan to visit a festival. Because holy moly what the denim dress (that none less than Elizabeth Jagger is wearing here above) looks good! Just have to have it. And the top with the threads on the front. And the patterned maxi dress. Wow. The collection will hit the stores on May 20. Guess who will hang on the lock!

YESTERDAY'S DETAILSI'M A RAINBOW TOO

Jacka // Myrorna
Jeansväst // Beyond Retro
Spetstopp // H&M
Tights // Gina Tricot
Handskar // Gina Tricot
Halsband // Accessorize
Armband // H&M, Indiska och Creole
Väska // H&M

Ja men visst, här har vi dagens outfit! Tagen efter en liten promenad under en varm kvällssol på Gärdet. Kan det bli härligare?

P.S. Tusen tack Frida!

TRANSLATION! Jacket // Myrorna. Jeans vest // Beyond Retro. Lace top // H&M. Tights // Gina Tricot. Gloves // Gina Tricot. Necklace // Accessorize. Bracelets // H&M, Indiska and Creole. Bag // H&M. Well, yes, here we have today's outfit! Captured after a little walk under a warm evening sun. What could be more glorious?

SIMPLY PERFECTInnan jag visar er ett par bilder på dagens outfit bara måste jag visa den här bilden från StockholmStreetStyle som står för dagens inspiration. Ni har säkert sett den förut, men ändå. Hur fint matchad är inte outfiten? Älskar kombinationen av spetsbodyn, jeansvästen och den beige jackan tillsammans. Helt enkelt perfekt!

TRANSLATION! Before I show you some pictures of today's outfit I just have to show this picture from StockholmStreetStyle to account for today's inspiration. You have probably seen it before, but still. How nice isn't the outfit matched? I love the combination if the lace body, the jeans vest and beige jacket all together. Simply perfect!

AROUND MY WRISTLäderarmband från Creole (Drottninggatan), 79 kronor.

En ny bit kärlek har landat runt min handled!

TRANSLATION! Leather bracelet from Creole, 79 SEK. A new piece of love has landed around my wrist!

THE KILLING MOON
Thekillingmoonconfused.blogspot.com

P.S. Puss till fröken Nonfiction!

KNOCK YOUR SOCKS OFF - AGAIN!Nu är det tävlingsdags - igen! För att delta i tävlingen måste du vara prenumerant på Modeflickan Magazine. Det är helt gratis. Tävlingsregler hittar du inne på ditt konto i vänstermarginalen under "Tävling". Klicka här för att prenumerera.

Må bäste man eller kvinna vinna!

FORGOT MY PANTS AND GOOD MOOD IN THE CITY

Stickad tröja // Second hand
Knästrumpor // Primark
Kängor // Duffy
Halsband // Accessorize
Armband // Lindex och Indiska
Ringar // H&M
Påse // Vagabond
Hund // Världensbästaochjagälskarhennetillmånenochtillbaka

Godnatt!


TRANSLATION! Knitted sweater // Second hand. Knee socks // Primark. Boots // Duffy. Necklace // Accessorize. Bracelets // Lindex and Indiska. Rings // H&M. Bag // Vagabond. Dog //  TheworldsgreatestandIlovehertothemoonandback. Good night!

SCHOOL DOESN'T SUCK, BUT A LITTLE TIME OUT IS VERY MUCH APPRECIATED!
Ilovewildfox.com

Pust, jag kom precis hem från en tenta. En tenta som jag har lagt all fokus på de senaste dagarna. Nu är den äntligen över, och nu är det äntligen helg! Jag planerar att fly storstaden (igen) och spendera de två kommande dagarna i lugn och ro med min lilla hårboll. Vad planerar ni att göra?


TRANSLATION! Phew, I just came home from an exam. An exam that I have put all my focus on the past few days. Now it's finally over and now it's finally weekend! I'm planning to flee the city (again) and spend the next two days in peace with my little fur ball. What are you planning to do?

YESTERDAY'S DETAILSP.S. Tusen kramar och tack till Elin!

WHAT'S THE USE FOR SUPERMAN'S CAPE?Cape // H&M Trend
Topp // Topshop
Shorts // Gina Tricot
Strumpbyxor // H&M
Bälte // Moschino
Klocka // Ur & Penn
Armband // H&M, Primark och Indiska
Ringar // H&M och Pimpkie
Väska // H&M

Dagens dagens!

Nu - Dricka te och försöka koncentrera mig på de sista femton minuterna av dagens (ovanligt sega) avsnitt av Desperate Housewives.


TRANSLATION! Cape // H&M Trend. Top // Topshop. Shorts // Gina Tricot. Pantyhose // H&M. Belt // Moschino. Watch // Ur & Penn. Bracelets // H&M, Primark and Indiska. Rings // H&M and Pimpkie. Bag // H&M. Today's today's! Now - Drink some tea and try to concentrate on today's (unusually lame) episode of Desperate Housewives.

A WINNING SQUADPlötsligt vet jag exakt vad jag ska göra med mina fjädrar (som hittills bara har legat och skräpat i en låda). Ett stort tack till Carolina för inspirationen!


TRANSLATION! Suddenly I know exactly what to do with my feathers (which so far only have been laying around, collecting dust, in a box). Many thanks to Carolina for the inspiration!


BIRTHDAY GIRLVet ni vem den bönan på bilderna är? Det är min mamma! Hon råkar faktiskt fylla år idag. Jämnt, till på köpet. Det ska firas.

Grattis mamma!


TRANSLATION! Do you know who the hottie in the pictures is? It's my mom! She actually happens to have a birthday today. That shall be celebrated. Congratulations mom!

YESTERDAY'S DETAILS
THE PLACE THAT SPRING FORGOTTrenchcoat // Topshop
Cykelbyxor // Primark
Kängor // Duffy
Handskar // Gina Tricot
Tygpåse // Vagabond

Den här helgen har jag flytt stan! Så skönt. Har spenderat dagen med lite jobb, mycket tentaplugg och en långpromenad vid stranden och klipporna. Tyvärr är det väldigt mycket kallare här än i stan. Till och med isen ligger kvar på vattnet. Så, ni kanske kan gissa vem som frös benen, baken, händerna och fötterna av sig under den där långpromenaden?

P.S. Tusen tack Clara!


TRANSLATION! Trench coat // Topshop. Cycling shorts // Primark. Boots // Duffy. Gloves // Gina Tricot. Bag // Vagabond. I've fled the city this weekend! So nice. Have spent the day with a little work, a lot of studies and a long walk along the beach and the rocks. Unfortunately, it's very much colder here than in the city. Even the ice remains on the water. So, perhaps you can guess who froze her legs, butt, hands and feet off during that long walk?

TODAY'S Q & A

Rebecca: Vad ska du ha för skor i sommar? Brukar du ha dina kängor året runt, eller är det ballerinor och gladiatorskor som gäller för dig? Ha en bra dag, kram!

Jag kommer att ha alla möjliga slags skor i sommar! Mina kängor kommer säkert att användas flitigt. Just gladiator- och ballerinaskor känner jag inte så hemskt mycket för längre. Trots att jag säkert har 3 par av den ena varianten och 25 av den andra. Kanske helt enkelt blivit mätt på dem?

Sommarens drömskor är helt klart ett par träskor, som jag tidigare har skrivit. De snyggaste jag sett hittills kommer från Jeffrey Campbell (de på bilden här nedanför). Kram!MODEFLICKAN # 3 IS RELEASED!Nu har Modeflickan # 3 lanserats! Den här gången bjuder vi på ett modereportage där Tyra står modell med egna, utvalda partykläder, ett inspirerande blogporträtt med Ulrika, ett gäng grymt snygga streetstylebilder och riktigt många, riktigt bra shoppingtips. Med mycket mera!

Om ni inte redan är prenumeranter, bli det gratis här.

BOW WOW?

När jag köpte den här blusen tänkte jag att jag jämt skulle bära den uppknäppt, som en jacka eller kavaj. Igår provade ändå att knäppa den och knyta rosetten, och vet ni vad, det såg ju faktiskt inte alltför tokigt ut!

Vad tycker ni? Uppknäppt utan rosett eller knäppt med rosett?


TRANSLATION! When I bought this blouse, I thought that I would wear it unbuttoned all the time. Like a jacket. However, yesterday I tried to button it and tie the bow, and you know what, it didn't look too bad! What do you think? Unbuttoned without a bow or buttoned with a bow?

A BOLT FROM THE BLUEBlus från Myrorna, 80 kronor.

Det röda skofyndet åkte inte på fötterna idag. Varför? Strax efter att fyndet gjordes råkade jag nämligen lägga blicken på den här blusen (som fyndades på Myrorna samtidigt som den här jackan) som låg och skräpade i en klädhög. Åkte på med detsamma!


TRANSLATION! Blouse from Myrorna, 80 SEK. The red shoe finding weren't put on my feet today. Why? Soon after the finding was made, I happened to glance at this blouse (which was bought along with this jacket) lying and littering in a heap of clothes. Put it on straight away!

THE DAY OF THE WARDROBE FINDINGSEn av de absolut bästa sakerna med att flytta är alla fynd som görs när garderoberna rensas ut. De här röda snyggingarna till exempel. Visst, det var inte så hemskt länge sedan jag köpte dem, men jag hade faktiskt glömt bort dem helt. Fy på mig. Gissa om jag blev glad när jag återupptäckte dem för bara en liten stund sedan!

Ska definitivt åka på idag. Frågan är bara, hur ska jag matcha dem?


TRANSLATION! One of the best things about moving is all the findings that are made when the closets are cleared out. These red beauties, for example. Sure, it wasn't terribly long ago since I bought them, but I'd actually forgotten about them completely. Shame on me. Guess if I became happy when I rediscovered them just a moment ago! Will definitely be put on today. The only question is, how shall I match them?

FALLING OF THE ROOF!Nu har jag för en sista gång lämnat lägenheten och (det värsta) mitt fina tak! Mitt fina, fina tak. Känns lite tråkigt, men det kommer jag över. Ett miljöombyte var nog på tiden.

Så, nu går jag från höga höjder, betong och en lägenhet på 20:e våningen till lite mer naturområden, parker och en lägenhet på 1:a våningen!


TRANSLATION! Now I've, for one last time, left the apartment and (the worst) my lovely roof! My lovely, lovely roof. Feels a bit sad, but I'll get over it. A change of environment was probably about time. So, now I go from great heights, concrete and an apartment on the 20th floor to a bit more natural areas, parks and an apartment on the 1st floor!

INSTEAD OF MAKING CONVERSATION, DARLING HOLD ME...


Är det bara jag som älskar den här Adidas Originals-reklamen?

Dels för musiken (brukar kasta mig fram till TV:n och skruva upp ljudet rejält varje gång den rullar) och dels för de coola och inspirerande tjejerna som är med i den (bland annat Tallulah Morton, Whitney Port och Agyness Deyn). Wow!

DARLING, BE HOME SOON!Vet ni vad? Ikväll gick flyttlasset (igen)! Den här natten blir min sista i min nuvarande lägenhet. Det var inte länge sedan jag flyttade hit, men nu är det dags att röra sig vidare. Jag har nämligen fått ett förstahandskontrakt på en annan fin lägenhet i närheten! Håller mig alltså kvar på Östermalm, här känner jag mig hemma. Läget är helt perfekt, väldigt nära Djurgårdsbron. Bättre kan det väl inte bli?

Mer än 300 personer hade ansökt om att få hyra lägenheten. Jag fick den. Helt otroligt! Bättre än så kan det definitivt inte bli!

BLOOD, SWEAT AND TEARS

Jacka // Myrorna
Klänning // Indiska
Strumpbyxor // BikBok
Skor// Din Sko
Skärp // Second hand
Armband // Indiska
Ringar // Pimkie och H&M

God morgon mina vänner! Här har vi hela förrgårdagens outfit (jisses vad jag ligger efter). Hela gårdagen spenderades med lite plugg och väldigt mycket Modeflickan-jobb. Hela aprilnumret som kommer ut den 10:e april färdigställdes. Innebar en hel del blod, svett och tårar, det vill jag lova.

Nu är jag tillbaka på banan!

AND I DON'T HOPE IT RAINSSå här matchar jag min nya, beige jacka. Med en blommig klänning! Har varit sugen på den matchningen ända sedan jag snubblade över den här bilden.

Alltså, det är beige och blommigt som gäller!


TRANSLATION! This is how I match my new, beige jacket. With a floral printed dress! Have been keen on the match ever since I stumbled across this picture. Thus, beige and floral prints is the shit!

UNISEX JACKETUnisex-jacka från Myrorna, 160 kronor.

Tillbaka till ytligheterna. Här är jackan jag skrev om här! Köptes för ett par veckor sedan, och invigdes idag.


TRANSLATION! Unisex jacket from Myrorna, 160 SEK. Back to the shallowness. Here is the jacket I wrote about here! Was bought a couple of weeks ago, and inaugurated today.

WHY? WHAT IF? HOW?Ibland vaknar jag upp med en klump i magen och undrar varför jag ligger i just den sängen, i just det här landet. Inte ofta, men ibland. Varför bor jag i Sverige, igen? Är det här jag vill spendera mitt liv? Varför tar jag inte mitt pick och pack och flyttar till andra sidan av jordklotet? Upptäcker de delar av världen jag inte hunnit upptäcka än? Vad går jag miste om?

Nej, dags att klä på sig!


TRANSLATION! Sometimes I wake up with a lump in my stomach and wonder why I'm lying this very bed, in this very country. Not often, but sometimes. Why do I live in Sweden, again? Is this where I want to spend my life? Why don't I take my bag and baggage and move to the other side of the globe? Discover the parts of the world I didn't have time to discover yet? What do I miss? No, time to get dressed!

OH, NEVER MIND, HAPPY EASTER!God morgon! Den här dagen kommer att spenderas på landet tillsammans med nära och kära. Innan ger mig av vill jag bara önska er alla en riktigt glad påsk! Hoppas ni får en lugn och skön dag med god mat, gott sällskap och kanske till och med ett gömt ägg att leta efter. Stor kram!

GOOD FRIDAYVäska i mocka från H&M, 149:50 kronor.

Jag kom nyligen hem från en shoppingrunda med min lillasyster. Fick med mig den här fina väskan hem! Har letat efter en liknande i flera månader, men inte hittat någon som varit helt perfekt. Förrän idag. Så nöjd! Både priset och kvaliteten är helt perfekt.

Nu - Möta upp mina närmaste vänner på stan och fira att vår Emelie (som jag inte har träffat sedan i december då jag var i Cannes och hälsade på) är i Stockholm!

H&M MAY/JUNE 2010 (PART 3)Okej, nu kör vi tredje omgången med nyheter som kommer att landa i H&M:s butiker inom kort.

Jag bara älskar allting! Byxdressen, halsbandet, bikinin, skärpet och klänningen. Klänningen! Tänk er den tillsammans med en snygg solbränna, guldsmycken och svallande hår. Wow! Vad tycker ni?


TRANSLATION! Okay, here we go with the third round of news that will hit the H&M stores in the near future. I just love everything! The jump suit, the necklace, the bikini, the belt and the dress. The dress! Imagine it with a nice tan, gold jewelry and flowing hair. Wow! What do you think?